Anasayfa » GÜNDEM » KESK Ankara, Lice için basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK Ankara, Lice için basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK Ankara Şubeler Platformu, devletin Lice’de sürdürmekte olduğu katliamı protesto etmek için bugün saat 18.00’da Yüksel Caddesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İlk çağrısını Güvenpark’a yapan KESK, Kızılay’da iki gündür faşistlerce sürdürülen saldırılar nedeniyle çağrıyı Yüksel Caddesi’ne aldı. Açıklama sırasında “Katil Devlet Hesap Verecek”, “Lice Halkı Yalnız Değildir!” sloganları atıldı. “Halkların birbirine karşı kışkırtılarak gerçeklerin örtülmesine izin vermeyeceğiz!” diye söze başlayan KESK dönem sözcüsü İsmet Meydan’ın yaptığı basın açıklamasının geri kalanında şu ifadelere yer verildi:

“Bugün iktidar, demokrasi, barış, özgürlük ve kardeşlik isteyen her kesime yönelik saldırılarını arttırarak sürdürmektedir. İşçilerin, emekçilerin hak alma mücadelesi, Kürt emekçilerin barış talepleri ve eşit yurttaşlık isteyen Alevilerin demokratik talepleri görmezden gelinmektedir. AKP, iktidarını sürdürebilmek için katliam yapmaktan çekinmemektdir. Gerek doğrudan saldırılarla, gerekse Soma’da olduğu gibi işçi katliamları ile.

Ülkemizde iki gün önce bayrak üzerinden yaşanana provokasyonlarla bir çok kentin sokaklarında halk karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. Bu bizlere geçmişte yaşanan aynı türden provokasyonları hatırlatmaktadır. 2005 Newrozundaki bayrak provokasyonunu unutmadık, sonrasında yaşanan provokatif hareketleri unutmadık. Tüm basının ve halkımızın dikkatini, geçmişte ve bugün yaşanan bu olayların faillerinin hiçbir zaman açığa çıkarılmadığına çekmek istiyorum. Çünkü, iktidar, bugüne kadar sebep olduğu katliamların ve toplu işçi katliamının üstünü örtmeye, aynı zamanda bugünlerde meclis gündeminde olan taşeronluk düzenlemesini de içeren torba yasayı gözden kaçırmaya çalışmaktadır. Bu gerilim politikaları seçim kazanmaya ayarlı politikalardır.

Biz ıkamu emekçileri olarak; bu tarz siyasetin bu ülkeye yararı olmayacağı konusunda iktidarı uyarıyor, bu uyarımızı da kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Yaşasın İşçilerin Birliği, Halkların Kardeşliği!

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!”

10462785_241801059347918_2307431999972002216_n