Anasayfa » GÜNÜN İÇİNDEN » İnşaat İşçileri Sendikası Emaar şantiyesi önünde basın açıklaması yaptı

İnşaat İşçileri Sendikası Emaar şantiyesi önünde basın açıklaması yaptı

İnşaat İşçileri Sendikası şantiye yemekhanesindeki koşullarının düzeltilmesi için yaptığı protestoda Emaar Square patronlarının formenleri tarafından saldırıya uğradı.

İnşaat işe dönük saldırılara karşı yapılan eyleme çok sayıda işçi katıldı.

Sendika genel başkanı Mustafa Adnan Akyol’da bir açıklama yaparak “yasal olarak haftalık çalışma saati 45 saattir. Hiç kimse size bu saatin üstünde çalıştıramaz. Buradan inşaat işçisi arkadaşlarımız seslenerek diyorum ki, artık Cumartesi günleri öğlen 12:00’dan sonra kimse çalışmasın. Çalışmadığınız için sizi işten atmaya kalkarlarsa sendika olarak biz buradayız. Gelin bize, direnerek bu hakkı kazanmaya çalışalım. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece kimse karşımızda duramaz” dedi. (alinteri)

İnşaat işin saldırıya karşı yayınladığı metin şu şekildeydi:

Baskı ve saldırılarınız karşısında asla boyun eğmeyeceğiz!

Emaar Square’da sendika üyelerimize dönük gerçekleştirilen saldırılar karşısında, boyun eğmediğimizi göstermek ve sendikamız İnşaat-İş’in bu şantiyede elde ettiği örgütlülüğü kabul etmek zorunda olduğunuzu bir kez daha hatırlatmak için yarın (Cumartesi) 12:30’da şantiye girişinde basın açıklaması gerçekleştireceğiz.

Her kim, İnşaat işçilerinin çalıştıkları şantiyelerde karşılaştıkları zorlukları ve yaşadıkları hak gasplarının hangi boyutlarda yaşandığını görmek istiyorsa, Emaar Square Şantiyesi’nde son iki haftadır yaşananlara bakması yeterli olacaktır.

2 Ağustos’ta şaft boşluğundan düşerek yaşamını yitiren Mehmet Karaduman arkadaşımızdan sonra aynı hafta içerisinde iki arkadaşımız daha yeterli düzeyde alınmayan güvenlik tedbirleri yüzünden çalıştıkları iskeleden düşerek yaralandı, sakatlandı.

Stajyer olarak çalışan Alper Baş arkadaşımız, yine Mehmet Karaduman arkadaşımız gibi şaft boşluğundan düşerek çakıldığı yerdeki demirlerin karnına saplanması yüzünden ağır yaralandı. Ve iyileşene kadar bir süre daha Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kalmak zorunda.

İş ve işçi güvenliği kapsamında sendikamızla birlikte çalışma faaliyeti yürüten üyemiz Doğan Can Çelik arkadaşımız, formeni tarafından önce tartaklandı sonra ağır küfürler eşliğinde işten kovulmaya çalışıldı.

Bugün ise, yemekhane koşullarının düzeltilmesi amacıyla faaliyet yürüten sendika üyesi arkadaşlarımız, taşeron firma Evin Tesisat formenleri tarafından silahlı, sopalı, bıçaklı saldırıya uğrayarak hastanelik edilene kadar feci şekilde dövüldü. Saldırıya uğrayan üyelerimizden birisi hala bilincini kaybetmiş bir durumda.

İnşaat İşçileri Sendikası olarak bu tür saldırılara maruz kalacağımızı elbette biliyorduk. Bundan sonrada kalacağız. Çünkü bu şantiyede, asalak yaşamlarını ve çıkarlarını inşaat işçisinin emekleri üzerinden kuranların karşısında durabilecek tek güç bugün açısından sendikamız İnşaat-İş’tir, onun örgütlü gücüdür.

Bu kapsamda, Emaar Square’da yaşananları ve üyelerimize dönük gerçekleştirilen bu saldırıları protesto etmek; saldırıların arkasında her kim ya da kimler varsa onlara asla boyun eğmeyeceğimizi, başta taşeron firmalar olmak üzere, patron ve formenlere inşaat işçilerine saygı duymayı öğretene kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha güçlü bir şekilde haykırma için yarın Emaar Square Şantiyesi’nin giriş kapısında olacağız.

İnşaat İşçileri Sendikası

Bir yorum