Anasayfa » DİRENİŞ ÇADIRI » Doktor Benan Koyuncu İçin Basın Açıklaması Gerçekleştirildi.

Doktor Benan Koyuncu İçin Basın Açıklaması Gerçekleştirildi.

30 Eylül’de “terör örgütleri ile bağlantılı olma ihtimali” bahanesiyle açığa alınan doktor Benan Koyuncu için bugün saat 12:30’da çalıştığı hastane olan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi araştırma görevlisi olan Benan Koyuncu rektörlük tarafından yapılan tebligatla açığa alınmış, ayrıca rektörlük tarafından hakkında soruşturma açılmıştı. Buna karşın sessiz kalmayan emek ve demokrasi güçleri 1 Ekim günü bir basın açıklaması gerçekleştirmişlerdi. Bu hafta ise Ankara Tabip Odası Asistan Hekim Komisyonu tarafından yapılan açıklama ile bu hafta ve Benan Koyuncu işe iade edilene kadar her cuma günü saat 12:30’da Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde buluşarak basın açıklaması gerçekleştireceklerini duyurdu.

Bugün ilki gerçekleştirilen basın açıklamasının bir kısmı şu şekilde:
“Bundan tam bir hafta önce asistan arkadaşımız Benan Koyuncu acil serviste görevli olduğu saatlerde KHK’nın 4. maddesi gereğince açığa alındı. Hakkında daha önce herhangi bir soruşturması olmayan arkadaşımızın apar topar görevinden alınması bizler açısından kaygı ile karşılanmıştır.
Sadece Benan Koyuncu değil, kısa bir süre önce de Mihriban Yıldırım arkadaşımız da benzer iddialarla görevinden alınmıştır.

Bu asistan arkadaşlarımızın ikisi 15 Temmuz’da ki darbe girişiminden sonra başlatılan cadı avına maruz bırakıldılar. Haksız kadrolaşmalara karşı çıkan; bilimsel, demokratik, laik eğitim, sağlık ve ülke isteyen aydınlık yüzler iktidarın hedefine oturtuldular.
En fazla soruşturma konusu edilen sosyal medya paylaşımları açığa alınma sebebi gösterildi, yetmedi; daha yaşanabilir bir dünya hayalinin ifadesi olan bu paylaşımlar üzerinden çeşitli internet sitelerinde hedef gösterildiler, asılsız haberler ile masumiyet karinesini ihlal ettiler.

KHK’lar aracılığıyla işten atılan bu kadar çok kamu emekçisinin bulunması ve bunların hatırı sayılır bir kısmının bahsi geçen asistan arkadaşlarımızın suçlanmasın da sendikal grev ve eylemler gibi anayasal haklar dışında hiçbir gerekçe bulunmaması aslında bu KHK’ların esas amacını göstermektedir.

Benan Koyuncu arkadaşımız yalnız değildir. Bu haksız uygulamalara karşı birbirimizi yalnız bırakmayacağız! Dayanışmayı büyüteceğiz.
Ankara Tabip Odası Asistan Hekim Komisyonu”
Açıklama sırasında sık sık “Doktor Benan yalnız değildir” ve “kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” gibi dayanışma sloganları atıldı. Alkışlar ile basın açıklaması sona erdirildi.

benan

benan1